O anda kullanıcı, blogumuzdaki içeriğin basit bir okuyucusu olmayı bırakır ve bir potansiyel müşteri veya iletişim kişisi haline gelir.
Bir müşteri adayı oluşturmadan önce yapılması gerekenler : iş hedeflerinizin, misyonunuzun, vizyonunuzun ve değerlerinizin net bir şekilde tanımlanmasıyla başlayan bir marka stratejisinin tasarlanması, planlanması ve uygulanmasıdır.
Alıcı kişiliklerinizin ihtiyaçlarını , pazarınızın büyüklüğünü araştırın ve tüm bunlara dayanarak: konumlandırmanızın nasıl olacağını, paylaşılacak mesaj türlerini ve kullanıcılarınıza ulaşmak için grafik standartlarını tanımlayın.
[Tweet “Kullanıcılarınıza ulaşmak için konumlandırmanızın, mesaj türünüzün ve grafik yeni zelanda telefon kodu standartlarınızın nasıl olacağını tanımlamanız gerekir”]
Toplanan tüm bilgilerle birlikte web sitenizi tasarlamanın zamanı geldi: vurgulamak istediğiniz anahtar kelimeler, site haritası ve onu optimize etmek için gerekli tüm görsel ayrıntılar.
Artık web sitenizde paylaşacağınız içeriği tasarlamanın ve planlamanın zamanı geldi: stratejinin belirlenmesi, yazılması, düzenlenmesi, formatları ve dağıtım kanalları.
Promosyon rotalarını ve trafik kaynaklarını tanımlayın: Reklamcılık, SEO, Sosyal Ağlar ve E-posta pazarlaması. Her birinin, üstlendiğiniz her kampanyada bilmeniz, ölçmeniz ve analiz etmeniz gereken kendi değişkenleri vardır.
Bu yapı basit bir formüldür, taşa yazılı değildir ve infografikte de görebileceğiniz gibi doğrusal süreçlerle ilgili değildir.
Buradaki fikir, bunu işinize ve özel ihtiyaçlarınıza göre uyarlayabilmenizdir.
Sizi temin edebileceğimiz bir şey varsa o da kaliteli potansiyel müşteriler yaratmak için önceki noktaların iyi tanımlanmış olması gerektiğidir. Bu şekilde stratejileriniz daha etkili olacak ve kişi listenizi hızla büyütebileceksiniz.
İçerik Pazarlamayla Potansiyel Müşteriler Nasıl Yaratılır?
Bu yazıda olası satış yaratmanın birincil aracı olarak içerik pazarlamasına odaklanacağız .
Daha fazla potansiyel müşteriyi dönüştürmenize yardımcı olacak içeriğin nasıl oluşturulacağını , bazı önerileri ve araçları adım adım görelim .
Hedef kitlenizi inceleyin
Potansiyel bağlantılarınızı bilmenin ne kadar önemli olduğunu size hatırlatmaktan asla yorulmayacağız. Pazar araştırması yapma ve ürününüze veya hizmetinize ihtiyaç duyabilecek kişiler hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatınız varsa, bunu yapmaktan bir an bile çekinmeyin.
Alıcı kişiliklerinizin profillerini , nelerden hoşlandıklarını, ilgi ve endişelerinin neler olduğunu, ihtiyaçlarını ve hayallerini tanımlayın.
[Tweet “Alıcı kişiliklerinizin profillerini, nelerden hoşlandıklarını, ilgi ve endişelerinin neler olduğunu, ihtiyaçlarını ve hayallerini tanımlayın”]
Hedef kitlenizle ilgili bilgi düzeyiniz ne kadar derin olursa, potansiyel müşterileri dönüştürme şansınız o kadar artar .
Kullanıcıların bilgi ararken kullandıkları anahtar kelimeleri bilmek , potansiyel müşterilere dönüşecek ilginç içerik oluşturma sürecinizi kolaylaştıracaktır .
Dayanılmaz İçerik Oluşturun
İçerik tekliflerinizin gerçekten çekici olduğundan emin olmalısınız ; bu, değer üretmeyi ve önceki noktada bilmenizi tavsiye ettiğimiz ihtiyaçların karşılanmasını içerir.
İnternette yapabileceğimiz en basit eylemin bir pencereyi kapatmak ve bir teklifi görmezden gelmek olduğunu unutmayın.
Potansiyel Müşteri Nasıl Oluşturulur: Adım Adım
-