Bütçe hakkında konuşurken dikkatli olun:
Kaynaklar yıllık ölçekte (örneğin: müşteri bu proje için 15.000 € tahsis etmek istiyor ve bunun ne kadar süreceğini biliyorum çünkü SMART hedefim var) veya daha büyük ölçekte (örneğin: ilk 6 ay için) dağıtılabilir. Projeye 10.000 € ayırıyorum, ardından KPI'lara ve hedeflere ulaşılmasına bağlı olarak, ilk 12 ay içinde 20.000 €'ya ulaşabiliriz ve geri dönüşler güzel SMART hedefimize göre değerlendirilecektir) veya hatta bazen nokta atışı (örnek: müşterinin analiz etmesi veya tanıtması gereken ülke e-posta listesi yeni bir hizmeti var, bu ay 5.000 € ve önümüzdeki iki ay için 3.000 € yatırım yapmak istiyor - mümkün).
Önemli olan bir başlangıç noktasının, bir varış noktasının (hatta orta düzey, asla kesin olmayan) ve benim bir yol izlememi sağlayan bir dizi kaynağın (bütçe) var olmasıdır.
Şirket bütçesinin kaynaklarının dağıtımı: çıkarabileceğimiz sonuçlar
Şirket bütçesi çeşitli kanallar arasında nasıl paylaştırılır?
Eğer bütçemiz yoksa ve şirketimiz esnek ve ileri görüşlüyse, kolları sıvamamız gerekiyor ama memnuniyetlerin gelmesi uzun sürmeyecek. Bütçe varsa düşünülmüş olup olmadığını kontrol ediyoruz ve müşterinin hedeflerine göre bir strateji geliştiriyoruz.
1. Müşterinin hedeflerini bilirsem mevcut durumunun analizini yapabilirim, KPI'ları belirleyebilirim, bu hedeflere ulaşmasını sağlayacak stratejiler üzerinde çalışabilirim.
Bütçe hakkında konuşurken dikkatli olun:
-