Shtyllat e përmbajtjes kundrejt grupimeve të temave - cili është ndryshimi?
Mund të ketë konfuzion rreth ndryshimit midis një shtylle të përmbajtjes dhe një grupi temash (i njohur gjithashtu si modeli hub-and-spoke).
Ndërsa shtyllat e Biblioteka e numrave të telefonit përmbajtjes (qëndrimet) janë temat kryesore në të cilat fokusohet një strategji e përmbajtjes, grupet e temave (ose folësit) janë ato që lidhen me përmbajtjen thelbësore. Këto nën-tema zhyten më thellë në aspekte të ndryshme të përmbajtjes, por janë të lidhura përsëri me përmbajtjen e shtyllës/qendër (duke krijuar mundësinë për të krijuar lidhje të brendshme).
Për shembull, le të themi se kompania juaj e mobiljeve vendos që mobiljet e jashtme janë një nga shtyllat e përmbajtjes së saj. Ju mund të krijoni një grup temash ku faqja e shtyllës është "Udhëzuesi përfundimtar për mobiljet e jashtme". Përmbajtja mbështetëse e grupeve mund të përfshijë blogje (ose fole) si "Si të zgjidhni grupin e duhur të oborrit" dhe "Materialet kryesore për mobilje të jashtme rezistente ndaj motit", të cilat lidhen të gjitha në faqen e shtyllës.
Ky grup mund të duket diçka si kjo:
Si i krijoni shtyllat e përmbajtjes?
Meqenëse shtyllat e përmbajtjes lidhen me qëllimin e kërkuesit, është e rëndësishme të krijoni shtyllat tuaja të përmbajtjes rreth audiencës tuaj. Rishikoni personalitetin tuaj të blerësit për të parë se me kë duhet të flisni dhe cilat janë pikat e tyre të dhimbjes. Nëse nuk i njihni personalitetet tuaja, filloni duke i hulumtuar ato!
Përmbajtja me performancë të lartë mund të ndihmojë gjithashtu për të zgjedhur shtyllat tuaja të përmbajtjes. Rishikoni përmbajtjen që rezonoi me audiencën tuaj. Metrikat si klikimi dhe angazhimi mund t'ju ndihmojnë të krijoni një fotografi.
Ju gjithashtu duhet të shikoni performancën nëpër kanale, mos u kufizoni vetëm në blogje ose media sociale. Përdorni GA4 për të parë se cilat janë kanalet tuaja kryesore të marketingut dixhital dhe për të rishikuar performancën. Kërkimi me pagesë ose emaili mund të japin informacione për të cilat mund të mos jeni në dijeni.
Gjithashtu, merrni parasysh përmbajtjen ekzistuese për shtyllat tuaja të përmbajtjes. Nëse tashmë keni një blog me performancë të lartë për një temë shtyllë, përditësoni atë për të pasqyruar zhvillimet e reja ose për të përfshirë lidhje të reja. Kryeni një auditim të përmbajtjes për të parë se çfarë ka tashmë.
Hulumtimi i fjalëve kyçe është thelbësor në marketingun e përmbajtjes. Nëse e kuptoni se çfarë po kërkojnë njerëzit dhe janë të interesuar për të, mund të ndihmojë në diktimin e përmbajtjes suaj. Ka shumë mjete kërkimore për fjalë kyçe atje për të ndihmuar (plus disa të shkëlqyera të AI…. më shumë për këtë më poshtë).
Sigurohuni që të keni parasysh vëllimin e kërkimit dhe vështirësinë e fjalës kyçe për të ditur se sa e lehtë ose e vështirë do të jetë renditja për atë fjalë kyçe ose frazë.
Pasi të njihni audiencën tuaj dhe të kuptoni përmbajtjen që ata duan, është koha për të zhvilluar një strategji të shtyllës së përmbajtjes. Identifikoni shtyllat tuaja (jo më shumë se katër) pasi nuk dëshironi të përqendroheni në shumë tema ose të holloni përmbajtjen tuaj.
Më pas duhet të identifikoni nën-temat ose grupimet e temave që ushqehen në shtyllë. Më pas, e gjithë përmbajtja duhet të lidhet brenda për të ndihmuar në ndërtimin e autoritetit dhe krijimin e një strategjie lidhëse.
Merrni kohë për të menduar në këtë fazë, jo çdo ide do të jetë e mirë, kështu që lërini idetë poshtë dhe më pas lërini të qëndrojnë për pak kohë. Përfshini anëtarët e tjerë të ekipit ose palët e interesuara që mendoni se mund t'i shtojnë procesit ose të sjellin një perspektivë të re.
Grafiku që tregon shembullin e mobiljeve të jashtme të shtyllave të përmbajtjes
-